• Sherry azijnen
  Sherry azijnen

  Een prachtig product om verliefd op te worden. Bij het proeven zal de eerste reactie de herkenning van de wat hoge zuren zijn maar daana komt een golf van heerlijke smaken, ontstaan door de soms 30 jaren rijping op houten vaten.

  De onmiskenbare smaak van sherry is doordrongen in het karakter van deze azijnen. De veelzijdige smaak leent zich daardoor voor allerlei toepassingen.

 • Wijn azijnen
  Wijn azijnen

  Onze wijn azijnen zijn mild in zuur en hebben een aangename toegankelijke smaak. Uiteenlopend van blanke azijnen met zomerse frisheid tot donkere azijnen met ontwikkelde rijpe azijn smaak. Geschikt voor allerlei toepassingen in alle seizoenen. 

 • Balsamico
  Balsamico

  De traditionele methode: het inkoken van druivenmost om vervolgens jaren in houten vaten te rijpen en indikken door verdamping. Na veel tijd en veel geduld het onmiskenbare resultaat van een dikke stroperige vloeistof, gebalanceerd in zoet en rijpe zuren: Balsamico.

  Cuimed heeft een bescheiden selectie van balsamico's van verschillende leeftijden en diktes. Van jonge frisse zuren tot dik, zoet stroperig... voor welke toepassing dan ook, er is voor een ieder wat wils. 

 • Mosterd
  Mosterd

  Wat maakt onze mosterds nou zo dat iedereen er laaiend enthousiast over is? Geen consessies op kwaliteit van de grondstoffen, zorgen voor een evenwichtig geheel maar met uitgesproken eigen smaak vooor toepasbaarheid in de haute cuisine.

  Het zijn voornamelijk de bijzondere mosterdsoorten in ons assoritiment die door hun onderscheidende smaak een waardevol product zijn voor menig chefs.

Terug Fine Food
Azijnen en mosterd

Zuurtjes zijn onmisbaar in de meeste moderne kookstijlen. Het geeft frisheid en maakt het eten licht verteerbaar. Niets werkt fijner dan azijnen met finesse in smaak zodat er weinig toevoegingen zijn vereist om tot een mooi resultaat te komen.

Ons aanbod azijnen loopt uiteen van 'eenvoudige' azijnen met een uitmuntende prijs / kwaliteit om mee te werken, tot oude balsamico's gemaakt volgens de traditionele methode.

Mosterd ligt procesmatig in het verlengde van azijn. Het zijn veelal onze bijzondere mosterds die diverse chefs laaiend enthousiast maken.